Niz je nastavljen: Odbojkašice Srbije stigle do odličja i u Tokiju!

Srpske odbojkašice uspele su da osvoje bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Naše devojke su bile sigurne u meču za 3. mesto i savladale Južnu Koreju po setovima 3:0.

Od početka meča se videlo da je četa Zorana Terzića spremna da osvoji ono što joj pripada i selekcija Južne Koreje nije imala šanse protiv naših odbojkašica.

Kapiten reprezentacije Maja Ognjenović napomenula je da možda nije rekla poslednju reč u reprezentativnom dresu i da je njena želja da nastupa ina Olimpijskim igrama u Parizu.

Maja Ognjenović i Tijana Bošković

„Utakmica je na početku bila puna naboja i straha. Iz svih onih razloga koje sam pominjala posle SAD. Ipak, Koreja nije ekipa tog nivoa. Nismo smele sebi da dozvolimo da se desi nešto neplanirano. Početak je bio tvrđi, ali posle smo došle do naše igre, koja možda nije bila toliko tečna, dobra i lepršava kao protiv Koreje ugrupi. Ali, razumljivo jer je preveliki ulog. Nije bilo lako oporaviti se posle Amerike, najiskrenije. Svima je baš teško palo. Jučerašnji dan je bio težak i taj trening je bio usred dana, a danas je termin u devet. Hiljadu nekih detalja, ali… Presrećne smo“, istakla je Maja Ognjenović nakon meča.

Selektor Zoran Terzić istakao je da je zadovoljan osvajanjem bronzane medalje i pohvalio odnos svih igračica na najvećem svetskom sportskomtakmičenju.

„Ovo je, po mom mišljenju, jedna od naših najvažnijih medalja i ona me je učinila ponosnim što vodim ovu ekipu. Ogroman je ovo rezultat za ovu ekipu. Javnost zna ili ne zna, koliko smo mi problema imali vezano za sastav ekipe, na kraju vidljivi su i ovde, da nam neke vrlo važne igračice nisu igrale, da nam neke nisu ni tu. Jednostavno, to nije ona ekipa koja 2018. godine postala prvak sveta, ali opet smo uzeli medalju na najvećem takmičenju na svetu, i todrugi put za redom. Odnos devojaka prema njihovom poslu, ponašanje u selu, ili na utakmici ili bilo gde drugo, zaslužuje ne pohvale, nego je to nešto što treba zapisati i dati drugima da uče kako se ponaša jedna sportska ekipa“, istakao je selektor.

Naše odbojkašice će imati malo vremena za slavlje jer za tačno 10 dana u Beogradu počinje Evropsko prvenstvo!

FOTO:VOLLEYBALLWORLD.COM