BMW Motorrad: Inovativni električni skuter

BMW Motorrad odeljenje otvorilo je novo poglavlje u svojoj istoriji, predstavljanjem inovativnog električnog skutera CE 04.
CE 04 pokreće električni agregat sposoban da proizvede 31 kW (ekvivalent od 42 konjske snage), što će futurističkom dvotočkašu omogućiti da od 0 do 50 km/h ubrza za svega 2,6 sekunde. Iako je prevashodno zamišljen kao urbano i ekološko prevozno sredstvo, CE 04 ne potiskuje u drugi plan performanse, pa raspolaže maksimalnom brzinom od 120 km/h.

Zahvaljujući litijum-jonskoj bateriji kapaciteta 60,6 Ah (8,9 kWh), premijum skuter ima autonomiju od 130 km.
Bavarski brend navodi da je električni motor ergonomski postavljen u ramu, između baterije i zadnjeg točka. BMW CE 04 može se puniti putem standardne utičnice. U tom slučaju, ako je baterija potpuno prazna, potrebno je izdvojiti oko 4 sata i 20 minuta do punog kapaciteta. Međutim, dostupan je i punjač za brzo dopunjavanje, koji proces skraćuje na svega 1 čas i 40 minuta.
BMW CE 04 ima na raspolaganju tri režima vožnje: ECO, Rain i Road. U dodatnom paketu je i sportski Dynamic režim koji nudi agilnija ubrzanja. Moderan izgled futurističkog skutera zaokružio je i 10,25-inčni TFT ekran sa integrisanom navigacijom i mogućnošću povezivanja sa pametnim telefonima (na slici iznad).

FOTO: BMW