NBA: Glasajte za najveće evropske igrače lige svih vremena!

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) objavila je pokretanje „NBA 75 Euro Vote“, kampanje za proslavu jubilarne 75. sezone lige sa navijačima u Evropi i odavanje počasti doprinosu evropskih igrača tokom 75-ogodišnje istorije lige.

NBA 75 Euro Vote odaće počast sadašnjim i bivšim evropskim igračima koji su inspirisali generacije ljubitelja košarke širom Starog kontinenta. Tokom sezone 2021-22, prestižni panel sastavljen od predstavnika evropskih medija, influensera i poznatih ličnosti pridružiće se navijačima iz Evrope u glasanju za 10 najboljih evropskih igrača svih vremena koji će činiti prvi i drugi All-Time NBA evropski tim. Panelisti i navijači će glasati za kandidate sa spiska igrača rođenih ili odraslih u Evropi, od ranih pionira do aktuelnih superzvezda lige. Dodatne kategorije će uključivati najbolji evropski NBA momenat svih vremena, NBA dres svih vremena i najbolje NBA dinastije svih vremena iz selekcije najvećih timova u NBA istoriji.

Od juče navijači širom Evrope mogu da učestvuju tako što će glasati za prvu otvorenu kategoriju, All-Time NBA Dynasty, na NBA.com/Eurovote, a rezultati će biti objavljeni u ponedeljak, 30. novembra. Dodatno glasanje će se održati za najbolji NBA dres svih vremena (14-20. decembar 2021.), All-Time evropski NBA trenutak (28. februar - 7. mart 2022.) i prvi i drugi All-Time evropski NBA tim (28. mart -10. april 2022.). U svim kategorijama, glasovi navijača odrediće 50 procenata konačnih rezultata, dok će panel izglasati ostalih 50 %.

“Evropski igrači iz prošlosti i sadašnjosti deo su tkiva NBA, od najranijih pionira dosadašnjeg rostera All-Star i MVP igrača koji su među najboljima u ovoj igri“, rekao je rukovodilac NBA odseka za angažovanje i saradnju sa fanovima za Evropu i Bliski istok, Džordž Ajvazoglu. „Uz slavljenje evropskih igrača i njihovog generacijskog doprinosa ligi, srećni smo što pokrećemo definitivno glasanje za najbolje evropske igrače svih vremena, kao i niz aktivnosti i sadržaja za angažovanje fanova širom regiona kroz obeležavanje naš jubilarne 75. sezone.”

FOTO: NBA