OI: Predsednik Toyote Adria uručio pismo dobrodošlice u Japan Olimpijskom komitetu Srbije

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, ugostio je u Olimpijskoj kući na Dedinju ambasadora Japana, Njegovu ekselenciju Takahiko Katsumatu i predsednika Toyote Adria, Kensuke Tsuchiyu,koji su poželeli srećan put u Japan Olimpijskom timu Srbije i puno uspeha svim sportistima na nastupajućim Igrama koje će biti održane u Tokiju.

Ovom prilikom gospodin Tsuchiya uručio je Božidaru Maljkoviću pismo dobrodošlice u Japan kao gest poštovanja prema srpskim sportistima koji će uskoro nastupati na najvećoj svetskoj smotri sporta. Događaju je prisustvovala i Anja Obradović, džudistkinja koja će predstavljati našu zemlju na OI u kategoriji do 63 kg.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije zahvalio uvaženim gostima na lepim željama pred put u Japan i istakao da je saradnja Toyota Srbije i OKS primer dobre prakse koji treba da slede sve sportske institucije i kompanije.

„Ponosni smo na svoju saradnju s gigantom kakva je kompanija Toyota. Naše zadovoljstvoje utoliko veće ako znamo da je Toyota i globalni sponzor Međunarodnog olimpijskog komiteta. Zahvalni smo što u ovim teškim vremenima imamo prijatelja na kojeg možemo da se uvek oslonimo. Željno iščekujemo početak Olimpijskih igara i uz ovakvu podršku, sigurno ćemo ostvariti još bolje rezultate“, istakao je Maljković.

Ambasador Japana, Njegova ekselencija Takahiko Katsumata, čestitao je svim srpskim sportistima koji su izborili plasman na Olimpijske igre:

„Srećan sam što imam priliku da Olimpijskom timu Srbije poželim srećan put u Tokio. Želeo bih takođe da istaknem svoje poštovanje prema Novaku Đokoviću koji nastavlja da piše istoriju sporta. Jedva čekamo njegove nastupe u Tokiju. Olimpijske igre biće bezbedno i sigurno okruženje za sve učesnike, uprkos pandemiji koja vlada u svetu“.

Predsednik Toyote Adria, Kensuke Tsuchiya, srpskim olimpijcima u čast poruku dobrodošlice i podrške uputio je na srpskom jeziku:

„Kao ponosni partner Olimpijskog komiteta Srbije i globalni partner Olimpijskog pokreta, želimo vam toplu dobrodošlicu, zdrav i ugodan boravak i puno osvojenih medalja u Tokiju”.

Božidar Maljković, NJ.E. Takahiko Katsumata, Kensuke Tsuchiya i Anja Obradović

Džudistikinja Anja Obradović takođe se zahvalila na lepom gestu i rekla da srpski olimpijci željno iščekuju nastup na Olimpijskim igrama, kao i da im podrška velike japanske kompanije kao što je Toyota izuzetno znači, a na kraju konferencije, Božidar Maljković i Anja Obradović gostima su uručili majice Olimpijskog komiteta Srbije koje su potpisali članovi Tima Srbije koji će nastupati u Tokiju.

Saradnja Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Toyota Srbija započela je 2018. godine od kada su vozila japanske kompanije i „Zvanična vozila Olimpijskog tima Srbije“. Toyota je takođe globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Igre u Tokiju počinju 23. jula, a Srbiju će predstavljati 85 sportista.

 

Pismo dobrodošlice predsednika Toyote Adria, Kensuke Tsuchiye:

Dragi srpski olimpijci,

kao ponosni sponzor Olimpijskog komiteta Srbije i globalni partnerOlimpijskog pokreta, želimo vam toplu dobrodošlicu, zdrav i ugodan boravak ipuno osvojenih medalja u Tokiju.

Igre se održavaju u specifičnim uslovima usled pandemije, a njihovaorganizacija, prepuna izazova, i samo takmičenje predstavljaju svojevrsnupobedu u duhu Toyotine filozofije START YOUR IMPOSSIBLE (Započni svojenemoguće).

Zato s velikim zadovoljstvom iščekujemo 23. jul i početak Igara, kada ćemozajedno sa vama i čitavim svetom proslaviti tu pobedu i poslati porukuoptimizma i zajedništva.

Potvrdimo snagu sporta i njegovu moć da spaja ljude pod Olimpijskomzastavom, kako je nedavno istakao Akio Toyoda, predsednik Toyota MotorCorporation.

S poštovanjem,

Kensuke Tsuchiya,

Predsednik Toyote Adria