Plivanje: Počinje treća sezona ISL

Regularni deo treće sezone Međunarodne plivačke lige održaće se u Napulju od 26. avgusta do 30. septembra. Sastojaće se iz 10 kola (svako kolo se sastoji iz dva takmičarska dana), a timovi plasirani od 7. do 10. mesta će nastupati u "Play-inu", odakle će dva najbolja tima ići u polufinale. Završni deo takmičenja će se održati od 11. do 28. novembra u Ajndhovenu. Trke će biti na programu svakog četvrtka i petka od 20, i svake subote i nedelje od 18 časova. Pored "Play in" formata, novost će biti i "rankovi" plivača, koji će gledaocima olakšati praćenje takmičenja. Tako su "top rank" plivači obeleženi dijamantom i redom idu preko rubina, emeralda, safira, zlatnih i srebrnih zvezda do bronzane zvezde.

Prva zvezda ISl je Amerikanac Kaleb Dresel (foto: YouTube/Printscreen)

Bodovanje je isto kao i u prve dve sezone. U svakoj trci se boduje plasman plivača, koji redom osvajaju 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2 i jedan bod. Svakom plivaču koji ima nedozvoljen zaostatak za pobednikom biće oduzeti bodovi i dodati pobedniku trke. Štafete se boduju duplo. Svi bodovi se sabiraju u ekipni, ali i pojedinačni plasman. Svaki tim kao i prethodnih sezona ima kapitena i njegovog zamenika. Timovi imaju po 28 plivača i u svakoj trci učestvuju po dvoje.

Ovo je lista timova (po plasmanu iz prošle sezone):

Cali Condors
Energy Standard
London Roar
La Current
Iron
Tokyo Frog Kings
Toronto Titans
NY Breakers
DC Trident
Aqua Centurions


Predstavnici Srbije u novoj sezoni ovog prestižnog takmičenja biće Velimir Stjepanović (DC Trident) i Andrej Barna (Iron).
Prva zvezda će i ove sezone biti Amerikanac Kejleb Dresel (Cali Condors), koji će pokušati da treću godinu za redom završi kao MVP. Ipak, u predstojećih mesec dana videće se kakva je forma plivača nepunih mesec dana nakon završetka Olimpijskih igara, kao i da li će se desiti neko iznenađenje.

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN