Započnite nemoguće: Toyota uz sportiste na putu do Tokija

Toyota Motor Corporation (Toyota), globalni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara predstavila je posebnu podstranicu na svojim internet stranicama, kao znak podrške i platformu za predstavljanje priča o oko 240 sportista iz 43 zemlje širom sveta, koji se nazivaju „Globalnom ekipom Toyotinih sportista“ jer otelotvoruju duh „izazova“ i „neprestanog poboljšanja“ pokušavajući da se kvalifikuju za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020.

Ova posebna internet stranica za sportiste predstavlja njihove priče kao „Globalne ekipe Toyotinih sportista“ na njihovom putu ka učestvovanju u Tokiju 2020. Stranice sportista će se osvežavati kako se Igre budu približavale, vestima o tome ko je uspeo da se kvalifikuje za nastup u Tokiju 2020, dok se sportisti vesele takmičenju u svom najboljem izdanju na svetskoj pozornici.  

Ova nova stranica prenosi i Toyotinu globalnu korporativnu inicijativu „Start Your Impossible“ (Započni svoje nemoguće), što je poruka u kojoj je sadržana Toyotina snažna želja za prepoznavanjem i pomoći u izazovima s kojima se svi susrećemo, uključujući izazove koji stoje pred automobilskom industrijom u ovom razdoblju neviđeno brzih promena. Sport i način na koji sportisti pred sebe postavljaju izazove kako bi postali bolji i ostvarili svoje ciljeve, nadahnjuju i pokazuju put prema boljem društvu. Pomažući u stvaranju otvorenijeg i inkluzivnijeg društva koje omogućava ljudima da preispituju svoje potencijale, Toyota isto tako želi da doprinese poboljšanju i napretku svakodnevnog života ljudi i društva u celini.  „Globalna ekipa Toyotinih sportista“ se ne sastoji samo od sportista, već su tu i Toyotini zaposleni, ali uključuje sportiste koji su odabrani iz svojih zemalja jer dele Toyotine filozofije i vrednosti, kao što su „izazov“, „neprestano poboljšanje“, „iskrenost“, „timski rad“, „skromnost i zahvalnost“, „odgovornost i iskrenost“ i drugo. Ovi sportisti pretvaraju „Započni svoje nemoguće“ u delo, kada se takmiče u svojim sportovima, prikazuju hrabrost i nadahnjuju sve Toyotine aktere, počevši od naših zaposlenih. Pored podrške koju Toyota pruža sportistima kao poslodavac, naša kompanija nudi podršku i u razvoju opreme, kao sponzor, kao i na niz drugih načina.

Istorija Toyotine uključenosti u sport počela je još u trenutku osnivanja Toyota Motor Corporation 1937. godine, kada je osnovan prvi sportski klub naše kompanije, atletski klub. Od tada Toyota se kreće zajedno sa sportom. Timski rad i lični napredak koji se stvaraju kroz sport su iskustva koja proživljavaju ne samo sami sportisti, nego oni daju snagu onima, uključujući Toyotine zaposlene, koji za njih navijaju i podržavaju ih. Sportisti koji se takmiče na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama su stvarne zvezde. Kako bi im pomogla da sijaju što sjajnije, Toyota će, kao olimpijski partner (TOP), podržavati Igre osiguravajući tehnologiju i usluge kao što su pionirska vozila za mobilnost, roboti koji podržavaju mobilnost i korištenje Toyotinog sistema proizvodnje (Toyota Production System). Toyota se nada da deli strast prema sportu sa svim njegovim akterima, uključujući i svoje kupce.

Osim nove stranice za sportiste, Toyota već ima celi niz stranica posvećenih sportu, atletama i mobilnosti:

  • Toyota Olympic, Paralympic and Sports website - sadrži informacije o Toyoti i sportu, uključujući i Olimpijske i Paraolimpijske igre
  • Athlete stories - Blogovi iz odabranih razgovora sa sportistima koji su usredsređeni na duh izazova:
  • Mobility for All - Stranica koja deli filozofije i priče iz kampanje „Započnite svoje nemoguće“, uz sveobuhvatan sadržaj, uključujući novopredstavljeni film “Para Tech,” reportažu o osmorostrukoj zlatnoj paraolimpijki Andrei Eskau i Toyotinim inženjerima koji su pomerali granice mogućeg u biciklizmu za osobe s invaliditetom, koristeći Toyotino iskustvo u auto-sportu.
FOTO:TOYOTA